Опитування
Скільки ви тягнете (станова тяга)
Всего ответов: 438
Статистика

Онлайн всего: 3
Гостей: 3
Пользователей: 0
Анализ сайта Счетчик PR-CY.Rank
Головна » 2013 » Август » 5 » Чи страшна молочна кислота?
16:14
Чи страшна молочна кислота?

  А чи знаєте ви, що молочна кислота відіграє основну роль в процесі вироблення енергії під час тренувань? І зовсім не є шкідливим побічним продуктом метаболізму. Вона дає енергію, сприяє засвоєнню вуглеводів і служить паливом для печінки при виробництві глюкози і глікогену. 
 Фактично, молочна кислота - це природний засіб, покликаний допомогти нашому організму справлятися зі стресовими ситуаціями ". Але є і зворотна сторона медалі. Коли організм виробляє молочну кислоту, він розщеплює її на лактатний іон (лактат) та іон водню. У молочній кислоті саме останній і є, власне, кислотою (іон водню). Він втручається в електролітичні сигнали нервів і м'язів, сповільнює енергетичні реакції і послаблює м'язові скорочення. Саме ним викликане то печіння, яке ви відчуваєте при інтенсивних тренуваннях. Так що, якщо відчуваєте втомлення - звинувачуйте в цьому не що інше , як водневий іон.

Інформаця від сайту http://musculatura.narod.ru

Чи страшна молочна кислота? Від сайта Iron Muscle

  Багато лікарів сперечається із-за молочної кислоти. Одні кажуть, що вона не приносить нічого корисного організму, інші кажуть зовсім протилежне та відомо один факт, який доказує, що молочна кислота не погіршує ріст м'язів. 
  Молочна кислота виникає у великих кількостях саме у бодібілдерів, паурліфтерів, спрінтерів та інших спортсменів, які використовують додаткову вагу для збільшення своєї сили чи маси тіла. В інших спортсменів, такі як стаєри (які бігають на витривалість), молочна кислота виділяється в дуже малих кількостях, це може підтвердити ось це відео від передачі "Галилео":



  По цьому відео також можна сказати, що стаєри, прискорюючи циркуляцію крові, (бігом на витривалість) скоріше виводять надлишки молочної кислоти із м'язів. А спрінтери, своїм тренажерним залом та бігом на максимальну швидкість тільки й запасаються молочною кислотою і мають при цьому більше, сильніше та швидше тіло.
  Ми вже більш детально ознайомилися із молочною кислотою та виникає ще одне запитання: "чи можна з'єднати спрінтера із стаєром? Ми знаємо, що втому викликає іон водню, який міститься в молочній кислоті і потім якимось чином в людини із-за молочної кислоти збільшуються м'язи. Тим часом, як в стаєра, збільшується витривалість, виводячи надлишки молочної кислоти із м'язів. Якщо з'єднати ці дві особливості, ми зможемо збільшувати м'язи і при цьому менше втомлюватися! Тільки скоріше за все, м'язи будуть не наскільки швидко рости, а витривалість не наскільки швидко збільшуватися. 
  Це можна спробувати відтворити бігаючи на великі дистанції в один день і ходити качатися в тренажерний зал в інший.

Висновок
  Молочна кислота - є у всіх спортсменів, в одних більше в других менше. Потрібно щоб все, мало свою норму, для спортсменів із силових видів спорту, більша кількість молочної кислоти це норма, для спортсменів на витривалість, менша кількість, теж норма.
Переглядів: 1175 | Додав: Антон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]