Опитування
Скільки ви тягнете (станова тяга)
Всего ответов: 438
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Анализ сайта Счетчик PR-CY.Rank
Головна » 2012 » Июль » 19 » Як качався Арнольд Алоіс Шварценеггер
18:11
Як качався Арнольд Алоіс Шварценеггер
Качатися чи тренуватися?

  Багато культуристів вважають, що слово "качатися" - є образливим для назви тренувань спортсмена. Однак, в перекладі з англійської слово "pump" - означає "качати". Так що вважати це слово образливим не зовсім вірно.
  Отже, перейдемо безпосередньо до інформації про тренування. У золоту еру бодібілдингу (70-80ті роки) усі культуристи виконували величезний обсяг роботи і тренувалися по кілька годин і кілька разів на день. Для небагатьох обдарованих спортсменів цей метод працював, а для багатьох необдарованих - ні. Але тим не менш, будь-який спортсмен високого рівня підбирав навантаження та вправи під себе. Як то кажуть "що росіянину 
добре - німцеві смерть".


Складові успіху тренувань Шварценеггера

Арнольд виділяв наступні складові успіху тренувань бодібілдера:
  • Правильна філософія
  • Харчування
  • Тренування
  • Відновлення
  • Робота мозку для досягнення результату
Філософія тренувань Арнольда Шварценеггера

  Арнольд до своїх тренувань насамперед ставився з правильною філософією. Одного разу він сказав "Ви зрозумієте, як це зрозумів одного разу я, що побудова м'язів - буде покращувати вас в кожному аспекті вашого життя". Це твердження показує відношення Арнольда до тренувань - він бачив у цьому дуже важливий насамперед психологічний аспект. Чим більшого прогресу ти досягаєш в одній області, тим більшого - в інших. Такі принципи життя чемпіона.
Також, при питанні "як качався Шварценеггер" перш за все варто згадати його цитату:
  "Бодібілдери, які змушують себе йти в жим і тренуватися - ніколи не досягнуть серйозного успіху, в порівнянні з тими, хто не може дочекатися тренування в залі, з тими, хто з нетерпінням чекає на кожного підходу в тренуванні".
  Ви запитаєте - де ж відповідь на питання? А відповідь така - Шварценеггер качався для задоволення і з радістю в очах. Той, хто себе змушує тренуватися через силу - ніколи не досягне успіху.

Дієта Шварценеггера

  Одна з головних складових успіху - правильне харчування. Без правильного харчування у вас не буде результатів. М'язи не ростуть з повітря, не ростуть з вуглеводів і жирів. Вам необхідно правильно вміти збалансувати своє харчування, і дивитися на реакцію організму. Якщо вам вдається набирати м'язову масу без жиру - значить ви все робите правильно. Якщо ж набирається жиру занадто багато - вам необхідно урізати будь-які продукти або загальну кількість калорій.
  Шварценеггер при підготовці до змагань використовував низьковуглеводну дієту з чергуванням каллоража. Для того, щоб підсохнути перед змаганнями Арнольд знижував кількість вуглеводів до мінімального рівня, при якому у нього залишалися сили для тренувань. Один або більше днів на тиждень він обязетльно робив висококалорійним для того, щоб прискорити метаболізм (обмін речовин).

Тренування Шварценнегера

  Коли люди цікавляться про те, як тренувався Шварценнеггер вони перш за все це роблять не з дозвільної цікавості, а для того, щоб повторити його методику і стати володарем аналогічного статури. Так от, ви повинні розуміти, що програма, по якій ріс Шварценеггер - не подіє на Вас з такою ж силою, якщо ви не Шварценнегер. Для кожної людини необхідно підбирати індивідуальні рівні навантаження, відновлення і вправи. Адже всі ми по своїй суті - унікальні.
Програма тренувань Арнольда Шварценнегера:
  1. Понеділок - груди, спина (верхня частина), живіт.
  2. Вівторок - плечовий пояс, плече, передпліччя, живіт.
  3. Середа - стегно, гомілка і стопа, спина (нижня частина), живіт.
  4. Четвер - груди, спина (верхня частина), живіт.
  5. П'ятниця - плечовий пояс, плече, передпліччя, живіт.
  6. Субота - стегно, гомілка і стопа, спина (нижня частина), живіт.
  Для кожної групи м'язів підбирається 2-3 вправи. Причому перші 1-2 обов'язково потужні багато суглобні ("базові) - наприклад присідання, жим лежачи і т.д., а останні для опрацювання м'язів - односуглобні (ізолюючі) - розгинання ніг, розведення і т.д.. Найчастіше для односуглобних вправ використовувалися тренажери.



Відновлення і правильна робота мозку

  Перш за все хотілося б відзначити, що м'язи не ростуть на тренуваннях, вони ростуть поза тренувань, коли відбувається відновлення. Тому для максимальної компенсації від навантажень вам необхідно зробити режим життя як можна ідеально. Арнольд спав по 8-9 годин, намагався не нервувати і підбудовував своє життя так, щоб досягати успіху, а не просто безрезультатно ходити в зал як тисячі інших атлетів.
  Одним з важливих аспектів свого успіху Арнольд називає - правильну роботу мозку. При тренуваннях вам потрібно вміти концентруватися на робочій м'язі, представляти як вона росте, вміти ізолювати навантаження на неї. А після тренувань, вам потрібно візуалізувати мету, яку ви хочете досягти за допомогою бодібілдингу.
      Від сайта http://bigarnold.ru
Переглядів: 5310 | Додав: Антон | Теги: Программа тренировок Арнольда Шварц | Рейтинг: 4.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]