Опитування
Скільки Ви жмете на горизонтальній лавці?
Всего ответов: 357
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Анализ сайта Счетчик PR-CY.Rank
Головна » 2012 » Июль » 23 » Оздоровчий біг
16:01
Оздоровчий біг
Оздоровчий біг від сайта http://www.epochtimes.com.ua



  Одним із найефективніших, практичних і доступних усім видів спорту є біг. Але займатися бігом потрібно правильно, поступово збільшуючи навантаження, вибираючи правильне взуття і обов'язково контролюючи показники дихання і серцебиття. Біг рекомендований не всім, у деяких випадках варто почати не з бігу, а з ходьби. Все це потрібно знати для того, щоб не завдати шкоди своєму здоров'ю.
  Під час бігу активізуються всі органи й тканини людини. Зменшуються набряки, в тому числі й приховані, виділяються зайві солі та шлаки, оскільки людина активно потіє. Активний стан м'язів сприяє їхньому тренуванню і нарощуванню сили. В свою чергу треновані м'язи сприяють відновленню функцій суглобів. При правильному бігу покращується діяльність серцево-судинної системи: серце б'ється ритмічно і рівно, кровоносні судини розширюються, що сприяє поліпшенню постачання тканин киснем і поживними речовинами.
  Оздоровчий вплив бігу поширюється на імунну систему: зміцнюються захисні сили людини, у тому числі місцевий імунітет. Оскільки під час бігу виділяється серотонін, який називають також гормоном щастя, то покращується настрій, зникають ознаки депресії, знімається напруга. При постійному бігу людина стає активною, зібраною, цілеспрямованою - все це сприяє підвищенню її самооцінки.
  Оздоровчий біг протипоказаний хворим з важкими хронічними захворюваннями (пороки серця, сердечна і легенева недостатність, важкі форми гіпертонічної хвороби, захворювання нирок, опорно-рухового апарату з порушенням функцій і наявністю болю тощо). Протипоказаний оздоровчий біг при будь-яких гострих захворюваннях (навіть при звичайній нежиті) і загостренні хронічних захворювань.

Як складають програми занять оздоровчим бігом

  Такі програми складаються індивідуально лікарем лікувальної фізкультури залежно від віку й рівня підготовки конкретної людини. Дозування бігу визначається інтенсивністю і тривалістю бігу.
  Перед бігом і після нього обов'язково повинні проводитися підготовчі та завершальні рухи у вигляді гімнастики, дихальних вправ, ходьби і повільного бігу. Для початківців (особливо, з надлишковою масою тіла) перші 6 тижнів заняття поводять з невеликою інтенсивністю, чергуючи біг з ходьбою.
  Займатися бігом можна у будь-який час і в будь-яку погоду через 1 – 1,5 години після їжі. Одяг і взуття повинні відповідати сезону. У містах заняття бігом слід проводити далеко від загазованих магістралей з інтенсивним автомобільним рухом.
Переглядів: 2237 | Додав: Антон | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]