Опитування
Скільки Ви жмете на горизонтальній лавці?
Всего ответов: 357
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Анализ сайта Счетчик PR-CY.Rank
Головна » 2013 » Август » 05
Наукове пояснення

  Стероїди - речовини тваринного або рідше рослинного походження, що володіють високою біологічною активністю. Стероїди утворюються в природі з ізопреноідних попередників. Особливістю будови стероїдів є наявність конденсованої тетрациклічної системи гону (колишня назва - стеран). Ядро гону в стероїдах може бути насиченим чи частково ненасиченим, містити алкільні і деякі функціональні групи - гідроксильні, карбонільні або карбоксильну.


  У регуляції обміну речовин і деяких фізіологічних функцій організму беруть участь стероїдні гормони. Ряд синтетичних гормонів, наприклад, преднізолон, за дією на організм перевершують природні аналоги. До групи стерої ... Читать дальше »
Просмотров: 7631 | Добавил: Антон | Дата: 05.08.2013 | Комментарии (0)


  А чи знаєте ви, що молочна кислота відіграє основну роль в процесі вироблення енергії під час тренувань? І зовсім не є шкідливим побічним продуктом метаболізму. Вона дає енергію, сприяє засвоєнню вуглеводів і служить паливом для печінки при виробництві глюкози і глікогену. 
 Фактично, молочна кислота - це природний засіб, покликаний допомогти нашому організму справлятися зі стресовими ситуаціями ". Але є і зворотна сторона медалі. Коли організм виробляє молочну кислоту, він розщеплює її на лактатний іон (лактат) та іон водню. У молочній кислоті саме останній і є, власне, кислотою (іон водню). Він втручається в електролітичні сигнали нервів і м'язів, сповільнює енергетичні реакції і послаблює м'язові скорочення. Саме ним викликане то печіння, яке ви відчуваєте при інтенсивних тренуваннях. Так що, якщо відчуваєте втомлення - звинувачуйте в цьому не що інше , як водневий іон.

... Читать дальше »
Просмотров: 1176 | Добавил: Антон | Дата: 05.08.2013 | Комментарии (0)